مطالب مرتبط
بیشتر بخوانید
آزمایش تب مالت
تاریخ انتشار
۱۰ آذر ۱۳۹۹
[vc_row][vc_column][cz_gap][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1588166447734{margin-right: 5% !important;margin-left: 5% !important;}”][vc_column][vc_column_text]
Wright Brucella test
آزمایش رایت برای تشخیص تب مالت یا بروسلوز بصورت روزانه همراه آزمایش رزبنگال در آزمایشگاه دکتر شریفی اصفهان، آزمایشگاه در ایران انجام می گیرد.
تب مالت یا بروسلوز یک بیماری عفونی مهم زئونوز (مشترک بین انسان و دام) بوده که در انسان توسط باکتری کوکوباسیلی گرم منفی ایجاد می شود که شامل:
۱- بروسلا ملی تنسیس یا B. Melitensis این نوع خطرناکترین بوده و بیشتر در بز دیده می شود ولی در گاو و گوسفند نیز دیده می شود. این گونه مسئول اکثر موارد تب مالت در ایران می باشد.
۲- بروسلا آبورتوس یا B. Abortus: این گونه عامل سقط جنین در گاو است و قابل سرایت به انسان می باشد
۳- بروسلا سویس یا B. Suis: عامل بروسلوز در خوک
۴- بروسلا کنیس یا B. Canis: در سگ ایجاد بیماری می کند.
برای تشخیص سرولوژیک این بیماری آزمایشهای رزبنگال , سرو آگلوتیناسیون رایت , ۲- مر کاپتواتانول , ثبوت عناصر مکمل وآنتی گلوبولین کومبس به روش استاندارد ویا استفاده از روشهای استاندارد شده توسط تولید کننده های داخلی انجام می گیرد. بیشتر بیماران مبتلا به بروستب مالت حاد در تمامی آزمایشها واکنش مثبت نشان خواهند داد معمولا” آزمایشهای رزبنگال و رایت به جهت آنکه هر دو ایمونوگلوبین GوM در آنها دخالت دارند زودتر از دیگر آزمایشها واکنش دارد.
در آزمایشهای ۲- مرکاپتواتانول وثبوت عناصر مکمل, IgG مداخله نموده که از نقطه نظر تفکیک وضعیت ایمنی یا عفونت مفید خواهد بود.
در مواقعی که آنتی بادی هایی وجود داشته باشند و آگلوتیناسیون واضح ایجاد نمی نماید.
آزمایش کومبس ازارزش بیشتری برخوردار می باشد.
در ارزیابی سرولوژیک بیماری تعیین تفاوت تیتر دو نمونه سرم در حداقل به فاصله بایستی دو هفته باشد و ضمنا” در افرادی که تماس مکرر با آنتی ژن بروسلا دارند آزمایشهای سرمی مثبت بدون علائم بالینی مشاهده می شود از اینرو نتایج آزمایشهای سرمی در بروسلوز شغلی از اهمیت محدودی برخوردار است.
گاهی اوقات نیز نتایج مثبت کاذب ناشی از واکنش متقاطع سایر آنتی بادیهای باکتریها با آنتی ژن بروسلا مشاهده می گردد. آزمایشگاه در اصفهان
بنا براین به منظور تشخیص تب مالت بکارگیری روشهای استاندارد شده آزمایشگاهی همراه با اطلاعات کسب شده اپید میولوژیک کلینیکال آزمایشگاهی مورد نظر خواهد بود. آزمایشگاه تخصصی
آزمایشگاه دکتر شریفی
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][cz_gap][/vc_column][/vc_row]
جهت دریافت مشاوره با ما در ارتباط باشید
تماس با ما
نظرات