آزمایش تیروئید T4

آزمایشگاه تشخیص طبی در اصفهان ، آزمایش زگیل تناسلی ، آزمایشات بارداری در اصفهان ، بهترین آزمایشگاه در اصفهان ، آزمایش hpv در اصفهان ، آزمایش کبد چرب ، بهترین آزمایشگاه اصفهان
دسته‌بندی هورمون شناسی
نویسنده admin
زمان مطالعه
تاریخ انتشار ۲۰ دی ۱۳۹۹

[vc_row][vc_column][cz_gap][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1588166447734{margin-right: 5% !important;margin-left: 5% !important;}”][vc_column][vc_column_text]

Thyroxine , T4

آزمایش هورمون T4 یا تیروکسین تیروئید بصورت روزانه با دستگاه ایمولایت 2000 ساخت شرکت زیمنس آمریکا در آزمایشگاه تشخیص طبی دکتر شریفی اصفهان انجام می شود.

هورمون تیروکسین یا T4 و هورمون T3 از غده تیروئید تولید می شود غده تیروئید در قسمت جلوئی گردن قرار دارد و هورمون تیروکسین یا T4 را تولید می کند. این هورمون در بدن سه عمل مهم دارد. تنظیم مصرف انرژی در سلول ها، تنظیم تولید گرما و تنظیم رشد. عنصر ید از اجزای اصلی تشکیل دهنده تیروکسین می باشد. ید در غذاهای دریایی و گیاهانی که در خاک یددار می رویند (خاک های نزدیک سواحل) بوفور یافت خواهد بود، و بعد از خورده شدن در معده جذب و در غده تیروئید بعد از ترکیب شدن با اسید آمینه تیروزین به هورمون تیروکسین یا T4 تبدیل می شود.

کمبود ید در مواد غذایی یکی از دلایل اصلی کم کاری تیروئید در گذشته بخصوص در جوامعی که دور از دریا زندگی می کردند، بوده است، اما در سال های اخیر با افزودن ید به نمک طعام مشکل کمبود ید مرتفع شده و اکنون فعالیت مرضی سیستم ایمنی بدن (بیماری های خودایمنی) دلیل اصلی کم کاری تیروئید است.

در دوره نوزادی کم کاری تیروئید به دلیل ناهنجاری مادرزادی بوده و خوشبختانه نادر است (یک مورد در هر 4 هزار تولد) با این وجود به دلیل این که این بیماری باعث عقب ماندگی شدید ذهنی شده و از طرفی در صورت تشخیص بموقع بخوبی قابل درمان است در سال های اخیر همه نوزادان از طریق آزمایش خون کف پا از نظر این بیماری بررسی شده و در صورت ابتلا درمان می شوند.

در سنین بالا، میان سالی و بالاتر کم کاری تیروئید مخصوصا در زنان بسیار شایع بوده اما علائم این عارضه خفیف و در بیشتر مواقع دیر تشخیص داده می شود. خستگی، سرما، یبوست، چاقی،سردی و خشک پوست، پف آلودگی صورت و بدن و احساس خواب آلودگی زیاد از علائم این بیماری می باشند. اختلال در خونریزی های قاعدگی زنان نیز از علائم مهم کم کاری تیروئید خواهد بود.
هورمون های ترشحی از تیروئید شامل هورمون تی 3 یا T3 و تی 4 یا T4یا تیروکسین بوده و هورمون تنظیم کننده تیروئید THSاست. جهت تشخیص از اندازه گیری این هورمون ها در خون برای کم کاری تیروئید استفاده می شود.

قرص لووتیروکسین که هورمون اصلی تیروئید را تقلید می کند، برای درمان این بیماری استفاده می شود. استفاده صحیح از این دارو بخوبی همه علائم بیماری را کنترل خواهد نمود.

نکات مهم در باره نحوه مصرف مصرف داروی لووتیروکسین به این شرح است :

مصرف این دارو باید با فاصله از غذا و سایر داروها باشد و بهترین زمان مصرف صبحگاه و نیم ساعت قبل از صبحانه است. 2 تا 3 ماه بعد از شروع این دارو اثرات مفید آن ظاهر می شود، بنابراین نباید خیلی زود انتظار بهبودی داشت و دست از مصرف کشید. از طرفی اگر بیمار مصرف دارو را قطع کند، زمان زیادی طول می کشد تا بدحال شود. یعنی اثرات دارو دیر ظاهر می شوند و دیر هم از بین می روند. اگر بیمار یک روز مصرف این دارو را فراموش کند، می تواند برای جبران روز بعد 2 برابر دارو را مصرف کند.
تغذیه مناسب که حاوی میزان مناسب ید باشد که با مصرف مناسب انواع ماهیها، میگو و سایر آبزیان و همچنین مقدار کم از نمک یددار تصفیه شده تامین شود، ضامن سلامت جنین و مادر باردار خواهد بود.
همچنین بخوانید : آزمایش تیروئید

تغییرات عملکرد تیروئید در بارداری :

بارداری طبیعی منجر به یکسری تغییرات فیزیولوژیک و هورمونی می شود که بر عملکرد تیروئید تأثیر میگذارند. بهمین دلیل تفسیر نتایج آزمایش تیروئید یک خانم حامله باید با دقت صورت پذیرد.

اندازه تیروئید نیز در یک بارداری طبیعی، بخصوص در مناطقی که ساکنین آن با کمبود ید روبرو هستند، ممکن است به انداره ۱۰ تا ۱۵ درصد بزرگ*تر از حد طبیعی شود. اما معمولأ این بزرگی تیروئید در معاینه بیمار واضح نیست ولی گاهی ممکن است بصورت گواتر در ناحیه جلوی گردن مشاهده شود.

ارتباط عملکرد تیروئید مادر و جنین در دوران بارداری چگونه است ؟

در طی سه ماه اول بارداری، جنین کاملأ وابسته به هورمونهای تیروئید مادر است که از جفت عبور نموده و به جنین می*رسند. پس از پایان سه ماه اول بارداری غده تیروئید جنین فعالیت خود را شروع نموده و هورمون تیروئید تولید می*کند. از این زمان تا پایان بارداری جنین برای تولید هورمون تیروئید نیاز به ید دراد که باید از طریق مادر به او برسد.

نکته با اهمیت :

در زنان بارداری که مبتلا به بیماری کم کاری تیروئید بوده و یا مقادیر کافی ید دریافت نمی کنند، جنین آنها با خطر بروز بیماری کم کاری تیروئید مادرزادی و اختلال در رشد مغز و دستگاه عصبی روبرو خواهند بود.

آزمایشگاه دکتر شریفی

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][cz_gap][/vc_column][/vc_row]

contact icon جهت دریافت مشاوره با ما در ارتباط باشید تماس با ما
dots
مطالب مرتبط بیشتر بخوانید
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *