مطالب مرتبط
بیشتر بخوانید
آزمایش شمارش پلاکت
تاریخ انتشار
۲۸ آذر ۱۳۹۹
[vc_row][vc_column][cz_gap][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1588166447734{margin-right: 5% !important;margin-left: 5% !important;}”][vc_column][vc_column_text]
Platelets Count
آزمایش شمارش پلاکتهای خون در قالی آزمایش CBC به صورت روزانه و اورژانسی در آزمایشگاه دکتر شریفی اصفهان
مقدمه:
پلاکت های موجود در خون، سلولهای کوچکتر از گلبولهای قرمز هستند، که درخون بسیاری از جانوران و انسان وجود دارند و در مواقع پارگی نقاطی از رگهای خونی، به هم متصل شده و جلوی خونریزی را می گیرند. به زبان ساده اگر جایی از بدن یک فرد زخم شود پلاکتها به قسمتهای آسیب دیه رگها چسبیده و باعث ایجاد لخته و قطع خونریزی می شوند.
در آزمایش شمارش پلاکتها میزان طبیعی پلاکت در خون به چه مبزان است؟
معمولا میزان طبیعی پلاکت در خون 150000تا 450000 عدد در هر میکرومیلیلیتر از خون خواهد بود. شمارش پلاکت پلاکت بالاتر از 450000 عدد ترومبوسیتوز و شمارش پلاکت های کم تر از 150000 عدد ترومبوسیتوپنی نامیده می شود. آزمایش شمارش پلاکتهای خون در قالب آزمایشی با نام آزمایش شمارش سلولهای خونی یا CBC انجام می شود.
تعداد پلاکت خون بالا یا ترومبوسیتوز؟
ترومبوسیتوز خود دو دو نوع است.
بیماری ترومبوسیتوز اولیه در آزمایش شمارش پلاکت: در این بیماری که دلیل آن نامعلوم است سلول های غیر طبیعی موجود در مغز استخوان باعث ایجاد و ساخته شدن تعداد زیادی پلاکت خواهد شد.
بیماری ترومبوسیتوز ثانویه در آزمایش شمارش پلاکت: از لحاظ ظاهری مانند نوع اولیه بوده اما دلیل آن می تواند به علت، آنمی، لوکمی یا سرطان خون، عفونت یا التهاب باشد.
در هر دو نوع اولیه و ثانویه علایم مشابه و شامل ایجاد لخته در اندامها خواهد بود که در صورت عدم درمان باعث عوارض بدتر مانند سکته های قلبی و مغزی می شود.
پلاکت خون پایین در آزمایش شمارش پلاکت ؟
وقتی که تعداد پلاکتها در خون فرد کافی نباشد، دچار بیماریی شده که به آن ترومبوسیتوپنی اطلاق می شود. کبود شدن بدن و خونریزی های مکرر در لثه، بینی و دستگاه گوارش از علایم آن است.
عواملی که باعث جلوگیری از تولید پلاکت در بدن:
- بعض از داروها
- ارثی
- بعضی از سرطان ها مثل سرطان خون یا لنفوم
- شیمی درمانی علیه سرطانها
- اختلال یا عفونت در کلیه
- مصرف زیاد الکل
تاثیر تعداد پلاکت ها بر سلامت قلب و عروق
شمارش بالا و پائین در پلاکت خون میتواند ایجاد حمله قلبی شود
آزمایشگاه دکتر شریفی
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][cz_gap][/vc_column][/vc_row]
جهت دریافت مشاوره با ما در ارتباط باشید
تماس با ما
نظرات