مطالب مرتبط
بیشتر بخوانید
آزمایش کریپتوسپوریدیوم آنتی ژن
تاریخ انتشار
۲۵ مهر ۱۳۹۹
[vc_row][vc_column][cz_gap][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1588166447734{margin-right: 5% !important;margin-left: 5% !important;}”][vc_column][vc_column_text]
Cryptosporidium antigen
آزمایش تشخیص کریپتوسپوریدیوزیس با روش شناسایی آنتی ژنهای کریپتوسپوریدیوم در مدفوع با الایزا در وب سایت آزمایشگاه دکتر شریفی ، آزمایشگاه تشخیص طبی در اصفهانبه شرح زیر اشاره گردیده است.
کریپتوسپوریدیوم تک یاخته ای است که اغلب در کودکان زیر 5 سال و با سیستم ایمنی سالم و افراد بزرگسال با سیستم ایمنی ناکارآمد[1] مخصوصا افراد مبتلا به ایدز ایجاد کریپتوسپوریدیوزیس[2] می نماید. در افراد با ایمنی سالم اسهال 1 تا 2 هفته ای که در مواقعی تا 2.5 ماه ادامه پیدا می کند اما در افراد با سیستم ایمنی نا کارآمد بیماری شدیدتری ایجاد می کند و حیات بیمار را به مخاطره خواهد انداخت. تیزر[3] در سال 1907 این تک یاخته را در موش شناسایی کرد. این تک یاخته تا قبل از سال 1976 به عنوان انگل دستگاه گوارش بسیاری از مهره داران از جمله پرندگان و پستانداران گزارش می شد و در این سال برای اولین بار دو مورد کریپتوسپوریدیوز انسانی توسط نایم و میسل گزارش گردید. این انگل مسئول اپیدمی ها و گاسترو انتریت های تک گیر در کشورهای در حال توسعه می باشد. سازمان جهانی بهداشت [4] این انگل را به عنوان انگل با دوز عفونت زایی پایین و مقاوم به پروسه کلر زنی آب آشامیدنی معرفی کرده است(5). اواوسیست تمام سوشهای انگل کروی و 2 تا 6 میکرون قطر دارند و مشابه سایر هاگداران چرخه جنسی و غیر جنسی دارند. اواوسیست آلوده کننده با مدفوع به خارج راه پیدا می کند. بر خلاف ایزوسپورا و توکسوپلاسما، اواوسیست کریپتوسپوریدیوم در زمان دفع با مدفوع کاملا رسیده و آلوده کننده است که پس از ورود به بدن حیوانات دیگر اسپروزوایت ها از آن خارج شده و خود را به سطح اپیتلیالی روده متصل می کنند و چرخه تکاملی جدیدی را آغاز می نمایند. این انگل بعلت اینکه خارج از سیتوپلاسم قرار گرفته اما با یک غشاء مضاعف که توسط میزبان تشکیل می شود، آنرا انگل داخل سلولی و خارج سیتوپلاسمی به حساب می آورند. قبلا باور بر این بود اکثرگونه های جدا شده از انسان را گونه کریپتوسپوریدیوم پارووم[5] تشکیل می دهد ولی مطالعات مولکولی اخیر نشان داده که کریپتوسپوریدیوم انسانی دارای چندین ژنوتایپ[6] مختلف است. ژنوتیپ گاوی معمولا گاو و انسان را آلوده می کند ولی حیوانات دیگر نیز مثل موش را نیز می تواند آلوده کند. ژنوتیپ انسانی بطور طبیعی انسان را آلوده می کند و جدیدا کریپتوسپوریدیوم هومینیس نامیده می شود. همچنین کریپتوسپوریدیومی که سگ و انسان را آلوده می کند کریپتوسپوریدیوم کنیس[7] نامگذاری شد. انسان همچنین می تواند بوسیله کریپتوسپوریدیوم مله آگریدیس، فلیس، موریس، اندرسونی و بیله ای[8] آلوده شود. باور بر این است که کریپتوسپوریدیوم مله آگریدیس بطور عمده پرندگان را آلوده می کند، اما در مطالعات عامل 1% از عفونتهای انسانی را نيز شامل می شود.
روشهای میکروسکوپی معمول مانند رنگ آمیزی اسید فست اصلاح شده از حساسیت پایینی برخوردار است، بنابر این روشهای سریع، آسان و مهم تر از همه با حساسیت و ویژگی بالا برای تشخیص عفونت با این انگل در آزمایشگاههای طبی نیاز است.
[1]Immunocmpromized
[2] Cryptosporidiosis
[3]Ernest Edward Tyzzer
[4] Wirld Health organization
[5]C. parvum
[6]Genotype
[7] C. canis
[8] C. baileyi
از کیت های (Ag detection) الایزای کمپانی Diagnostics برای شناسایی آنتی ژنهای دفعی انگل در مدفوع در آزمایشگاه دکتر شریفی استفاده می شود.
برای نمونه گیری نیازی به ناشتا بودن ندارد و از ساعت 6/30 صبح تا 24 نصف شب در آزمایشگاه دکتر شریفی می توانید نمونه دهید
نوع نمونه: مدفوع
روز بعد از نمونه گیری جواب شما حاضر است
آزمایشگاه دکتر شریفی
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][cz_gap][/vc_column][/vc_row]
جهت دریافت مشاوره با ما در ارتباط باشید
تماس با ما
نظرات