آزمایشگاه تشخیص طبی در اصفهان ، آزمایش زگیل تناسلی ، آزمایشات بارداری در اصفهان ، بهترین آزمایشگاه در اصفهان ، آزمایش hpv در اصفهان ، آزمایش کبد چرب ، بهترین آزمایشگاه اصفهان
نویسنده admin
زمان مطالعه
تاریخ انتشار ۲۳ تیر ۱۳۹۹

[vc_row][vc_column][cz_gap][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1588166447734{margin-right: 5% !important;margin-left: 5% !important;}”][vc_column][vc_column_text]

من یک تالاسمی ماژور هستم…

بعد از هربار تزریق خون در بدن من چه اتفاقی می افتد؟

در درمان تالاسمی، تزریق خون روی برنامه و به طور منظم (هر ۲ یا ۴ هفته) انجام می گیرد تا میزان هموگلوبین و گلبول های قرمز را در حد نرمال نگاه دارد. این درمان باعث می شود فرد مبتلا به تالاسمی بتواند فعالیت های عادی روزانه را به خوبی انجام دهد و عمری طولانی تر داشته باشد.
در نتیجه تزریق خون های مکرر به علت عدم تطابق آنتی ژن های گروه خونی اهداکنندگان و گیرندگان خون، احتمال بروز آلوایمونیزاسیون افزایش می یابد و آنتی بادی تولید می شود که اگر از ابتدا شناسایی شود مشکلات به وجود نمی آید.

آنتی بادی چیست؟

آنتي بادي ها گليكوپروتئين هايي هستند که توسط پلاسماسل ها در پاسخ سيستم ايمني عليه يك ايمونوژن توليد مي شوند. به آنتي بادي ها ايمونوگلوبولين نيز مي گويند.

آنتی بادی های موجود در سرم من چطور می تواند بر روی سلامت من اثر بگذارد؟

در خلال تزريق خونهاي متعدد، آنتي بادي هاي ضد آنتي ژن هاي گروههاي خوني كه از طريق تزريق خون القا ميشوند، ميتوانند عمر گلبول هاي تزريق شده را كاهش دهند.

آیا آزمایشی وجود دارد که نشان دهد در بدن من آنتی بادی تولید شده است؟

بله این آزمایش به نام غربالگری آنتی بادی های غیر منتظره (Antibody screening test) نامیده می شود.
آزمون غربالگری آنتی بادی به صورت روتین در ارتباط با تعیین گروه خونی و کراس مچ بوده و قبل از تجویز محصولات خونی به ویژه واحد های گلبول قرمز متراکم و به منظور اجتناب از واکنش های انتقال خون و پیشگیری از کاهش طول عمر گلبول های تزریقی می باشد.

 چطور می توانم از تولید آنتی بادی در بدنم جلوگیری کنم؟

یکی از مهم‌ترین واکنش‌های انتقال خون، آلوایمونیزاسیون متعاقب دریافت خون ناسازگار در بیمارانی با تزریق خون مکرر(Multitransfused) مانند هموگلوبینوپاتی‌ها و بتاتالاسمی‌ها(تالاسمی ماژور) ناشی از عدم شناخت و سازگاری آنتی‌ژن‌های سیستم‌های گروه خونی بین اهداکننده و گیرنده می‌باشد، لذا برنامه‌های زیادی برای کاهش این عارضه در بیماران و موارد مذکور طراحی شده است که عبارتند از؛ روش‌های مولکولی (Genotyping) و هماگلوتیناسیون که هر کدام محاسن و معایبی دارند؛ روش‌های مولکولی بر اساس PCR جدیدتر و قابل اعتمادتر هستند، ولی در برخی از موارد روش‌های آگلوتیناسیون ارجحیت دارد به عنوان مثال یکی از مشکلات بالقوه در روش تعیین ژنوتیپ مبتنی بر PCR ، تنوع آللی سیستم Rh می‌باشد. لذا روش آگلوتیناسیون، هنوز به عنوان یک آزمایش قدیمی سنجش قابل اعتماد و کاربـردی بـرای آزمـایش‌های کلینیکـی محسـوب می‌شود.

لیکن بدون شک چنانچه از هر دو روش به طور هم‌زمان استفاده شود، باعث افزایش سهولت در برخورد با موارد ناسازگاری‌های گروه Rh می‌شود
آزمایش پانل تست با تعیین فنوتایپ گروه خونی بیماران با روش آگلوتیناسیون به ما در این امر کمک میکند

نتایج تست آنتی بادی اسکرینینگ و تعیین فنوتایپ گروه خونی چه کمکی به من می کند؟

با توجه به شناسایی آلو آنتی بادی ها علیه سیستم گروه های خونی Rh,Kell سازگاری بین آنتی ژن های سیستم گروه خونی Rh,Kell در اهداکننده و گیرندگان می تواند یکی از راه کارهای مفید در جلوگیری از ایمیون شدن گیرندگان خون و تولید آنتی بادی های غیرمنتظره علیه گلبول های قرمز اهداکنندگان گردد که انجام آنتی بادی و تعیین فنوتایپ گروه خونی کمک شایانی در این امر به ما می کند.

آیا انجام تست تعیین فنوتایپ گروه خونی و آنتی بادی اسکرینینگ در سیردرمان من موثر است؟

در صورت کاهش فواصل تزریق خون نسبت به گذشته انجام این آزمایش ضرری است که اگر واکنش نسبت به گروه های فرعی نشان داده اید خون کاملا سازگار تزریق نمایند.انجام آزمایش فنوتایپ یکبار در تمام طول عمر انجام می گردد ولی آزمایش غربالگری بهتر است حداقل سالیانه 2 مرتبه انجام شود.

توصیه آزمایشگاه دکتر شریفی برای پزشکان :

این آزمایش با درخواست antibody screening test توسط پزشک در آزمایشگاه دکتر شریفی انجام می شود. آنتی بادی اسکرینینگ، تست کاملا تخصصی است که در ابتدا با انجام mini panel به وجود یا عدم وجود آنتی بادی پی می بریم سپس با استفاده از کیت های تخصصی تر و سلول هایی با Ag های اختصاصی و روش های آنزیمی به شناسایی نوع آنتی بادی پرداخته می شود. ممکن است بیمار یک یا چند نوع آنتی بادی ساخته باشد که با روش های کاملا تخصصی قابل شناسایی است.

 

آزمایشگاه دکتر شریفی در کلیه مراحل آزمایشگاهی در کنار شماست تا لبخند رضایت و سلامتی را بر لبان شما عزیزان بنشاند.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][cz_gap][/vc_column][/vc_row]

contact icon جهت دریافت مشاوره با ما در ارتباط باشید تماس با ما
dots
مطالب مرتبط بیشتر بخوانید
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *