مطالب مرتبط
بیشتر بخوانید
هپاتیت ب ، پیشگیری , درمان
تاریخ انتشار
۹ بهمن ۱۳۹۹
[vc_row][vc_column][cz_gap][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1588166447734{margin-right: 5% !important;margin-left: 5% !important;}”][vc_column][vc_column_text]
Hepatitis B , the definition
بیماری هپاتیت ب به انگلیسی Hepatitis B عفونتی است حاد یا مزمن و خطرناک کبدی که بوسیله ویروسی به نامویروس هپاتیت ب یا HBV ایجاد می شود.
بیماری هپاتیت ب به انگلیسی Hepatitis B عفونتی است حاد و خطرناک کبدی که بوسیله ویروسی به نامویروس هپاتیت ب یا HBV ایجاد می شود. در تعدادی از افراد آلوده به ویروس هپاتیت ب این بیماری مزمن شده و موجب مشکلات عمده کبدی، سرطان کبد و نیز سیروز کبدی خواهد شد. بیشتر افراد آلوده به هپاتیت ب بعد از مراحل درمانی ، بطور کامل بهبود پیدا میکنند. اطفال و کودکان بیشتر از افراد بزرگسال در خطر آلوده شدن به فرم مزمن هپاتیت ب خواهند بود. جهت پیشگیری از ابتلا به این ویروس میتوان از واکسن های موجود آن استفاده نمود، از طرفی اگر کسی به این عفونت آلوده شد، میتواند با انجام اقدامات احتیاطی از سرایت ویروس HBV به دیگران جلوگیری نماید.
بیشتر بخوانید : هلیکوباکتر پیلوری
علایم هپاتیت ب :
علایم بالینی و نشانههای ابتلا به هپاتیت ب اکثرا سه ماه بعد از شروع عفونت به ویروس HBV تظاهر پیدا می کنند و میتواند طیف وسیعی از علایم را ایجاد نماید.
علایم هپاتیت ب:
- درد در شکم
- ادرار تیره رنگ
- تب ناشناس
- درد در مفاصل و عضلات
- کاهش اشتها و یا از دست دادن آن
- تهوع و استفراق
- خستگی زودرس و ضعف عمومی
- زردی پوست و سفیدی در چشم ها
- جوش های ایجاد شده در پوستی
هر زمان یکی از علایم اشاره شده را مشاهده نمودید جهت انجام آزمایش برای هپاتیت ب و مشاوره به پزشک مراجعه نمایید.
ویتامین D در غذاهای غنی شده :
شیر و فرآوردههای لبنی غنیسازی شده با ویتامین D ، مارگارین، آرد و فرآورده های آن، موادی که سویا دارند، و آب میوه ها و نوشابه هایی که در آن نوشابه ها آب میوه وجود دارد ویتامین Dمی تواند افزوده شود.ً پنیر و بستنی و انواع دیگر لبنیات که از شیر ساخته میشوند را با ویتامینD غنیسازی نمی نمایند
هپاتیت هاد و مزمن :
بیماری هپاتیت ب هم میتواند کوتاه مدت یا حاد بوده و یا بلند مدت یا مزمن باشد. در عفونت هپاتیت ب حاد سیر بیماری کم تر از شش ماه طول خواهد کشید. در صورتی که عفونت حاد باشد اکثرا سیستم ایمنی بدن آنرا محدود کرده و بهبودی را در عرض چند ماه در پی خواهد داشت. معمولا بزرگسالانی که به ویروس هپاتیت ب مبتلا میشوند، نوع حاد بیماری را نشان می دهند.
فرم مزمن هپاتیت ب بیش از شش ماه طول خواهد کشید. وقتی که سیستم ایمنی بدن نتواند ویروس را محدود و از بین ببرد، عفونت هپاتیت ب بصورت مادام العمر شده و در نهایت ایجاد بیماری های خطرناکی مثل سیروز یا سرطان کبدی خواهد شد. متاسفانه بیشتر نوزادان و کودکان 1 تا 5 سال آلوده به ویروس هپاتیت ب فرم مزمن آن را نشان می دهند. مهم اینکه ابتلا به این عفونت می تواند تا مدت های مدید و تا وقتی که فرد را دچار نارسایی های شدید کبدی نکرده، مشخص نخواهد شد.
بیشتر بخوانید : آزمایش bun
انتقال هپاتیت ب :
ویروسی بنام HBV یا ویروس هپاتیت ب باعث ایجاد عفونت می شود. این ویروس خطرناک می تواند از فردی به فرد دیگر منتقل شود. راههای انتقال شامل: از راه خون، مایع منی و یا سایر مایعات بدن. وقتی که ویروس هپاتیت ب وارد بافت کبد میشود، به سلول های هپاتوسیت کبدی هجوم برده و شروع به تکثیر می نماید. این فرآیند الوده شدن سلولهای کبدی ایجاد التهاب در کبد میشود.
معمول انتقال ویروس هپاتیت ب از طریق تماس جنسی پرخطر محافظت نشده با فرد مبتلا به این عفونت که می تواند از طریق وارد شدن خون، بزاق، مایع منی و نیز ترشحات واژنی به بدن انتقال صورت می گیرد. ویروس هپاتیت ب می تواند از طریق سوزن و سرنگ های آلوده به خون فرد مبتلا منتقل شود. انتقال جفتی عفونت نیز از مادر به جنین در مادران باردار آلوده به ویروس هپاتیت ب میتوانند ویروس را به بدن جنین خود منتقل نمایند. فرو رفتن سوزن آلوده به بدن بصوت سهل انگاری در کار ، هپاتیت ب برای افراد شاغل در بخش بهداشت و همه افرادیکه بطور ناگهانی و غیر عمد سوزن در بدنشان فرو میرود، یکی از بزرگترین نگرانی ها برای انتقال ویروس هپاتیت ب و ایدز است.
افراد در معرض خطر هپاتیت ب :
کسانی که رابطه جنسی محافظت نشده با بیش از یک شریک جنسی داشته باشند.
کسانی که رابطه جنسی محافظت نشده با فرد آلوده به ویروس هپاتیت ب داشته باشند.
کسانی که مبتلا به یکی از انواع عفونت های منتقله از راه جنسی مانند سوزاک یا کلامیدیا باشند.
کسانی که با فرد آلوده به ویروس هپاتیت ب زندگی میکنند.
کسانی که در شغلی هستند که آنها را در معرض خون های آلوده به ویروس قرار میدهد.
مردانی که همجنس باز هستند.
افراد مسافری که به مناطق پرخطر از لحاظ عفونت هپاتیت ب مثل آفریقا، کشورهای جنوب شرق آسیا و آسیای مرکزی و شرق اروپا سفر می کنند.
آزمایشگاه دکتر شریفی
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][cz_gap][/vc_column][/vc_row]
جهت دریافت مشاوره با ما در ارتباط باشید
تماس با ما
نظرات