کوید 19 و باروری مردان

کوید 19 و باروری مردان
دسته‌بندی covid
نویسنده admin
زمان مطالعه
تاریخ انتشار ۶ تیر ۱۴۰۰

ویروس کرونا جنبه های مختلف زندگی انسان ها را تحت تاثیر قرار داده است و با توجه به داده های بالینی موجود ، این ویروس علاوه بر ایجاد بیماری های تنفسی ، اندام های دیگر مانند  کبد ، مغز و قلب و دستگاه تناسلی مردان و بیضه را نیز تحت تاثیر قرار میدهد (1).تاثیر کرونا بر باروری مردان بسیار بحث برانگیز است و مطالعات زیادی در سراسر جهان در این زمینه انجام شده است ما دراین مقاله قصد داریم جنبه های مختلف تاثیر کرونا را بر باروری مردان طبق مقالات معتبر جهانی برسی کنیم .

این ویروس در بزاق، مایعات تنفسی و خون و ادرار تشخیص داده شده است اما شواهد در مورد وجود آن در نطفه متفاوت است (2). این ویروس برای ورود به سلول از نوعی گیرنده سلول به نام تبدیل کننده انژیوتانسیون 2 (ACE2) استفاده می کند که این گیرنده در اندام های تناسلی و بیضه به میزان زیادی شناسایی شده است. این یکی از مهمترین مکانسیم های تاثیر کرونا بر باروری مردان است (3). این ویروس در بعضی افراد باعث ایجاد ارکیت یا همان التهاب بیضه میشود که بیماران مبتلا از آن با عنوان ناراحتی و درد در بیضه یاد میکنند .کرونا میتواند در تعداد اسپرم ، تحرک و شکل طبیعی اسپرم ها اختلال ایجاد کند که بهبود این علایم میتواند چندین ماه طول بکشد .(2) اخیرا در یک کیس ریپورت در هند یک ماه بعد از بهبودی از ابتلا به کرونا  اسیب شدید DNA  و مورفولوژی و کاهش در تعداد و تحرک اسپرم ها دیده شد در حالی که قبل از ابتلا نرمال بود و پس از چهار ماه از بهبودی و دریافت مکمل و دارو های مورد نیاز تعداد و تحرک اسپرم بهبود یافت ولی مورفولوژی همچنان مختل گزارش شد که این میتواند تاییدی بر تاثیر کرونا بر سیستم باروری مردان باشد (4). مطابق با اطلاعات منتشر شده در سراسر جهان کوید 19 یک بیماری مقاربتی نیست و از طریق جنسی منتقل نمی شود (5).

کرونا و باروری مردان

تب علامتی است که در بیش از 80 درصد بیماران مبتلا به کوید دیده میشود. این افزایش دما میتواند باعث تغییرات عمده در پارامترهای اسپرم ، آسیب به DNA اسپرم و مرگ سلول های زایا شود .بازگشت تمام این تغییرات به حالت نرمال میتواند بیشتر از 3 الی 4 ماه طول بکشد. به مردانی که به کوید 19 مبتلا شده اند و قصد فرزند اوری دارند یا می خواهند از روش های کمک باروری استفاده کنند توصیه میشود تصمیم خود را حداقل 3 الی چهار ماه به تاخیر بیندازند و قبل از آن آزمایش آنالیز سیمن انجام دهند (6).

اين بيماری تهديد بزرگي برای بهداشت و ايمني جهان محسوب مي شود و بايد به سرعت از شيوع و گسترش آن جلوگيری كرد. در مورد اثرات بيماری كوويد-19 به عنوان يك بيماری نوظهور بر روی سيستم توليد مثل مردان، سوء ظن ها و فرضيه های زيادی وجود دارد. تاكنون مطالعات زيادی برای درک بهتر بيماری و پيامدهای كوتاه مدت و بلند مدت آن بر وضعيت سلامتي انجام گرديده است. و هنوز مطالب زيادی در مورد اين ويروس بسيار مسری كشف نشده است. اما اين بيماری همه گير كه به روش مستقيم يا غيرمستقيم بر سيستم تناسلي مردان تأثير مي گذارد، اثر منفي بر سلامت باروری مردان دارد و باعث نقص در اسپرماتوژنيك مي شود (7).

 

Seymen CM. The other side of COVID‐19 pandemic: Effects on male fertility. Journal of medical virology. 2021;93(3):1396-402.

Omolaoye TS, Adeniji AA, Maya WDC, du Plessis SS. SARS-COV-2 (Covid-19) and male fertility: Where are we? Reproductive Toxicology. 2021;99:65-70.

Best JC, Kuchakulla M, Khodamoradi K, Lima TFN, Frech FS, Achua J, et al. Evaluation of SARS-CoV-2 in Human Semen and Effect on Total Sperm Number: A Prospective Observational Study. The world journal of men’s health. 2021.

Mannur S, Jabeen T, Khader MA, Rao LSS. POST-COVID-19 ASSOCIATED DECLINE IN LONG-TERM MALE FERTILITY AND EMBRYO QUALITY DURING ASSISTED REPRODUCTIVE TECHNOLOGY. QJM : monthly journal of the Association of Physicians. 2021.

Tur-Kaspa I, Tur-Kaspa T, Hildebrand G, Cohen D. COVID-19 may affect male fertility but is not sexually transmitted: a systematic review. F&S reviews. 2021.

Bendayan M, Boitrelle F. What could cause the long-term effects of COVID-19 on sperm parameters and male fertility? QJM : monthly journal of the Association of Physicians. 2021.

Amini Mahabadi J, Negaresh F. The effect of COVID-19 disease on sperm parameters and male fertility. Sarem Journal of Reproductive Medicine. 2020;5(2):58-66.

contact icon جهت دریافت مشاوره با ما در ارتباط باشید تماس با ما
dots
مطالب مرتبط بیشتر بخوانید
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *