مطالب مرتبط
بیشتر بخوانید
آزمایش ام اس
تاریخ انتشار
۶ شهریور ۱۳۹۹
[vc_row][vc_column][cz_gap][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1588166447734{margin-right: 5% !important;margin-left: 5% !important;}”][vc_column][vc_column_text]
Oligoclonal Bands
تشخیص MS بوسیله آزمایش الیگو کلونال باند OCB در مایع مغزی نخاعی در آزمایشگاه تشخیص طبی دکتر شریفی
ام اس یا مالتیپل اسکلروزیس (MS) بیماری است مزمن و علل ناشناخته که باعث التهاب و از دژنراسیون میلین موجود درسلولهای عصبی مغز و نخاع می شود. نتیجه این امر پیدایش اختلال در کارکرد سیستم عصبی خواهد بود. علایم کلینیکی این بیماری بسته به نوع، شدت و با توجه به محل درگیر در مغز و نخاع متفاوت خواهد بود.
سن شروع بیماری ام اس معمولا 10 تا 59 سالگی خواهد بود (70% از بیماران 40-20 ساله می باشند). بیماری در زنان دو برابر مردان است. فراوانی ام اس با فاصله گرفتن از خط استوا افزایش خواهد یافت و در افراد با نژادهای مختلف متفاوت می باشد.
علت ایجاد بیماری تقریبا ناشناخته می باشد. شواهد در دسترس دال بر خود ایمنی بودن این ام اس را مطرح کرده است که در طول بیماری سیستم ایمنی بر علیه بافت میلین سلولهای عصبی فعال شده و باعث تخریب آن می شود. عواملی مانند منطقه جغرافیایی، استعداد ژنتیکی، فشارهای روحی و عفونتهای ویروسی را در پیدایش آن موثر می دانند.
مشکل در راه رفتن
مشکل شناختی
ایجاد افسردگی
ایجاد دوبینی
ایجاد فلج صورت
خستگی زیاد
-مشکل عملکرد روده (یبوست و بی اختیاری مدفوع)
افزایش رفلکس های وتری
ایجاد فلج در نگاه کردن
روند کاهش حس
علامت لرمیت (با خم کردن گردن شوک برقی در انداها ایجاد خواهد شد)
ایجاد نیستاگموس
ایجاد درد
ایجاد فلج و ضعف انداها
ایجاد گزگز و خواب رفتگی
ایجاد ناتوانی جنسی
ایحاد سفتی عضلات
ایجاد لرزش
ایجاد نورالژی عصب سه شاخه
ایجاد تکرر ادرار، بی اختیاری ادرار، احتباس ادرار
ایجاد سرگیجه
ایجاد اختلال بینایی
ایجاد صرع
علایم ذکر شده اغلب موقت بوده و بعد از چند روزتا چند هفته محو می شود ، اگرچه ممکن است نقایص عصبی خفیفی بر جای بماند. عود بیماری ممکن است ماه ها یا سال ها پس از حمله اولیه رخ دهد.
روش های آزمایشگاهی
برای تشخیص ام اس هیچ تست آزمایشگاهی قطعی وجود ندارد.
روش های تصویربرداری
MRI بهترین روش تشخیصی است که در 90% بیماران با تظاهرات MS غیرطبیعی می باشد و پلاک های MS (مناطق فاقد میلین در ماده سفید مغز و نخاع) را نشان می دهد. پلاک هایMS باید در زمانهای مختلف و در بخشهای مختلف مغز و نخاع دیده شوند تا بتوان تشخیص MS را گذاشت.
سایر تست ها
-آزمایش مایع نخاع (CSF) در مواردی کهMRI تشخیصی نیست می تواند به تشخیص کمک کند. الکتروفورز پروتئین های مایع نخاع وجود باند الیگوکلونال باند (افزایش میزان IgG) به علت فعال شدن سیستم ایمنی را در 90%-80% بیماران نشان می دهد. این آز مایش در آزمایشگاه دکتر شریفی در اصفهان انجام می شود.
-آزمون های پتانسیل های فراخوانده ( Evoked Potentials)
نسبت به MRI و CSF ارزش کمتری دارد ولی غالباً نشان دهنده کندشدگی سرعت هدایت در مسیرهای عصبی است.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][cz_gap][/vc_column][/vc_row]
جهت دریافت مشاوره با ما در ارتباط باشید
تماس با ما
نظرات