آزمایش خون قبل از ازدواج

آزمایشگاه تشخیص طبی در اصفهان ، آزمایش زگیل تناسلی ، آزمایشات بارداری در اصفهان ، بهترین آزمایشگاه در اصفهان ، آزمایش hpv در اصفهان ، آزمایش کبد چرب ، بهترین آزمایشگاه اصفهان
دسته‌بندی هماتولوژی
نویسنده admin
زمان مطالعه
تاریخ انتشار ۲۲ آذر ۱۳۹۹

[vc_row][vc_column][cz_gap][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1588166447734{margin-right: 5% !important;margin-left: 5% !important;}”][vc_column][vc_column_text]

آزمایش شمارش کامل خون یا CBC چیست؟

شمارش کامل خون یک آزمایش خون رایج است که اغلب بخشی از یک معاینه معمولی است و همچنین به نام آزمایش قبل از ازدواج شناخته می‌شود. شمارش کامل خون می تواند به تشخیص انواع اختلالات از جمله عفونت، کم خونی، بیماری های سیستم ایمنی و سرطان خون کمک کند. در اصل آزمایش CBC، یک آزمایش خون است که بسیاری از پارامترهای خون شما را اندازه‌گیری می‌کند، از جمله:

  • RBCیا گلبول‌های قرمز خون، که اکسیژن را از ریه‌ها به بقیه بدن می‌رسانند.
  • WBC یا گلبول‌های سفید خون که با عفونت‌ها و سایر بیماری‌ها مبارزه می‌کنند. پنج نوع اصلی گلبول سفید وجود دارد. آزمایش CBC تعداد کل گلبول‌های سفید خون را اندازه‌گیری می کند.
  • پلاکت‌ها که با کمک به لخته شدن خون، خونریزی را متوقف می‌کنند.
  • هموگلوبین، پروتئینی در گلبول‌های قرمز خون که اکسیژن را از ریه‌ها به بقیه می‌برد.
  • هماتوکریت، اندازه گیری درصدی از خون شما که شامل گلبول‌های قرمز است.
  • حجم متوسط گلبول‌های قرمز (MCV)، اندازه‌گیری میانگین اندازه گلبول‌های قرمز خون.

کاربرد آزمایش شمارش کامل خون یا CBC در آزمایش ازدواج

در ادامه به مورادی که پزشکان برای تشخیص از آزمایش شمارش کامل خون یا CBC استفاده می‌کنند، اشاره می‌کنیم:

  • تشخیص ابتلا به تالاسمی

تالاسمی را نمی‌توان با انجام آزمایش شمارش کامل خون (CBC) به طور دقیق و صد در صد تشخیص داد اما انجام این آزمایش برای تشخیص پزشک در حوزه تالاسمی بسیار کمک کننده است، آزمایش CBC برای دختر و پسرانی که قصد ازدواج دارند بسیار مهم است و هر دو طرف تحت عنوان آزمایش ازدواج باید آن را انجام دهند، چون تشخیص تالاسمی قبل از ازدواج از احتمال ایجاد نقص مادرزادی در کودکان جلوگیری می کند. این آزمایش به شما کمک می کند تا بفهمید که آیا تالاسمی مینور دارید یا خیر. ابتلا به  تالاسمی مینور مشکلی نیست، اما زمانی که در آزمایش ازدواج مشخص شود یکی از زوجین مبتلا به تالاسمی مینورهست و با هم ازدواج می کنند، احتمال زیادی وجود دارد که فرزند متولد شده به تالاسمی ماژور مبتلا شود که باعث نگرانی است به عنوان مثال، دو بیمار تالاسمی مینور می‌توانند یک نوزاد تالاسمی ماژور به دنیا بیاورند که تمام عمر او وابسته به تزریق خون خواهد بود. یک کودک تالاسمی ماژور ممکن است هر ماه برای زنده ماندن نیاز به تزریق خون داشته باشد و این می‌تواند یک کار بسیار پرهزینه باشد، به‌علاوه دردی که کودک باید متحمل شود. بنابراین، پزشکان توصیه می‌کنند والدین تالاسمی از زایمان خودداری کنند. این امر نیاز به انجام آزمایش شمارش کامل خون / آزمایش تالاسمی قبل از ازدواج و در دوران بارداری را می‌طلبد. پس بهتر است قبل از ازدواج بدانید تا بتوانید بر اساس آن آینده خود را برنامه‌ریزی کنید.

وقتی می‌خواهید آزمایش خون بدهید، آزمایش تالاسمی را نیز انجام دهید. یک بیمار تالاسمی مینور دارای هموگلوبین پایین و گلبول های قرمز کوچک (RBC) است. این وضعیت می‌تواند خطر نقایص مادرزادی را افزایش دهد. در آزمایش ازدواج، بررسی گروه خونی زوجین قبل از ازدواج یا بچه‌دار شدن بسیار مهم است، زیرا می‌تواند سلامت کودک را تعیین کند.

گروه‌های خونی مختلف کدامند؟

هر کسی یک گروه خونی دارد. چهار گروه خونی اصلی وجود دارد:

  • A
  • B
  • O
  • AB

این گروه‌های خونی عمدتاً در صورت وجود یا عدم وجود آنتی‌ژن‌هایی که می‌توانند پاسخ ایمنی را تحریک کنند، متفاوت هستند.

علاوه‌بر این چهار گروه، پروتئینی به نام فاکتور Rh وجود دارد که ممکن است در هر گروه خونی وجود داشته باشد (+) یا وجود نداشته باشد (-).

گروه‌های خونی به هشت نوع رایج تعریف می‌شود:

  • -A
  • +A
  • B-
  • +B
  • -AB
  • +AB
  • -O
  • +O

گروه خونی شما چیزی است که به ارث می‌برید، بنابراین در بدو تولد از قبل تعیین شده است و در آینده نمی‌توانید گروه خونی خود را تغییر دهید.

آیا تصمیم به ازدواج دارید؟ آیا گروه خونی همسرتان را می‌دانید؟ بله، مهم است که قبل از ازدواج، با انجام آزمایش ازدواج گروه خونی شریک زندگی‌تان را بدانید زیرا قرار است درآینده بچه‌دار شوید. گروه خونی یک زوج ممکن است سلامت فرزندشان را تعیین کند.

شاید نام گروه خونی ABO و Rh را شنیده باشید. ABO به انواع مختلف گروه‌های خونی اشاره دارد: A، B، O و AB، در حالی که Rh نوعی پروتئین است که ممکن است در گلبول‌های قرمز خون شما (RBCs) وجود داشته باشد یا نباشد. افرادی که پروتئین Rh در گلبول‌های قرمز خود دارند، Rh مثبت و کسانی که آن را ندارند به عنوان Rh منفی شناخته می شوند. Rh مثبت شایع‌ترین گروه خونی است. در حالی که داشتن گروه خونی Rh منفی معمولاً بر سلامتی شما تأثیر نمی‌گذارد، اما می‌تواند بر بارداری شما تأثیر بگذارد.

به خصوص، زوج‌ها باید قبل از ازدواج یا بچه‌دار شدن، Rh خود را بررسی کنند. اگر شما و همسرتان هر دو Rh منفی یا مثبت هستید، مشکلی نیست. اما وقتی مادر Rh منفی و پدر Rh مثبت باشد، ممکن است نوزاد Rh مثبت به دنیا بیاید. در چنین حالتی، احتمال خونریزی بیش از حد و بسیاری از عوارض دیگر وجود دارد.

  • فاکتور Rh و بارداری

اگر مادر بیولوژیکی Rh- و نوزاد Rh+ باشد، فاکتور Rh می‌تواند نگران کننده باشد. سلول‌های خونی از نوزاد Rh+ که از جریان خون مادر Rh- مادر خود عبور می‌کند ممکن است باعث پاسخ ایمنی شود. بدن مادر ممکن است پادتن‌هایی برای حمله به گلبول‌های قرمز Rh + نوزاد تشکیل دهد.

در اولین ویزیت قبل از تولد، پزشک غربالگری گروه خونی و فاکتور Rh را پیشنهاد می‌کند. اگر Rh- هستید، پزشک در اواخر بارداری مجدداً خون شما را آزمایش می‌کند تا ببیند آیا آنتی بادی علیه فاکتور Rh ایجاد کرده‌اید یا خیر. این نشان می‌دهد که کودک شما Rh+ است.

اگر پزشک شما احتمال ناسازگاری Rh را شناسایی کند، بارداری شما از نظر هرگونه مشکل مرتبط به دقت تحت نظارت قرار می‌گیرد و ممکن است نیاز به مراقبت بیشتری داشته باشد.

اگرچه خون شما و خون جنین شما معمولاً در دوران بارداری با هم ترکیب نمی‌شوند، اما حداقل مقدار خون کودک و خون شما ممکن است در طول زایمان با یکدیگر تماس پیدا کند. اگر ناسازگاری Rh وجود داشته باشد و این اتفاق بیفتد، بدن شما ممکن است آنتی بادی Rh علیه فاکتور Rh تولید کند.

این آنتی‌بادی‌ها در بارداری اول مشکلی برای نوزاد Rh+ ایجاد نمی‌کنند. اما اگر حاملگی بعدی داشته باشید و فرزند دیگری را با Rh+ حمل کنید، می‌توانند مشکلاتی ایجاد کنند.

اگر در بارداری اول ناسازگاری Rh وجود داشته باشد و در بارداری دوم و سایر بارداری‌های آینده ناسازگاری Rh وجود داشته باشد، این آنتی‌بادی‌های مادر می‌توانند به گلبول‌های قرمز خون نوزاد آسیب بزنند. اگر این اتفاق بیفتد، ممکن است کودک شما در دوران بارداری یا بلافاصله پس از زایمان به تزریق گلبول قرمز نیاز داشته باشد.

ناسازگاری Rh چگونه درمان می شود؟

برای زوج‌هایی که مادر Rh منفی و پدر Rh مثبت دارند اگر ناسازگاری Rh تشخیص داده شده باشد، پزشک شما به احتمال زیاد گلوبولین ایمنی Rh (RhoGAM) را در ماه هفتم بارداری شما توصیه می‌کند و سپس در عرض 72 ساعت پس از زایمان، اگر گروه خونی جنین شما به عنوان Rh مثبت در هنگام زایمان تایید شود، دوباره توصیه می‌کند.

گلوبولین ایمنی Rh حاوی آنتی‌بادی Rh IgG است، بنابراین بدن شما به سلول‌های Rh مثبت جنین مانند یک ماده خارجی واکنش نشان نمی‌دهد و بدن شما آنتی‌بادی‌های Rh خود را تولید نخواهد کرد.

  • انتقال خون بین زوجین

اگر شما یا همسرتان نیاز به تزریق خون داشته باشید، گروه‌های خونی سازگار می‌تواند در این زمینه کمک کننده باشد. افراد با گروه خونی ناسازگار نمی‌توانند به یکدیگر خون اهدا کنند. انتقال نوع نامناسب از فرآورده خونی می‌تواند منجر به یک واکنش سمی کشنده شود.

چه گروه‌های خونی می‌توانند به یکدیگر خون اهدا کنند؟

  • اگر گروه خون AB+ دارید، دریافت کننده جهانی هستید و می‌توانید گلبول‌های قرمز را از همه اهداکنندگان دریافت کنید.
  • اگر گروه خونی O- دارید، اهداکننده جهانی هستید و می‌توانید گلبول‌های قرمز را به هر کسی اهدا کنید.
  • اگر گروه خونی A دارید. شما می‌توانید گلبول‌های قرمز نوع A یا O را دریافت کنید.
  • اگر گروه خونی B دارید، می‌توانید گلبول‌های قرمز نوع B یا O را دریافت کنید.

خون Rh+ یا Rh- را می‌توان به کسانی که Rh+ دارند داد، اما اگر Rh- هستید، فقط می‌توانید خون Rh- دریافت کنید.

بنابراین، اگر می‌خواهید در موقعیتی باشید که می‌توانید به همسرتان خون اهدا کنید، مطمئن شوید که شما و همسر آینده‌تان دارای گروه‌های خونی سازگار هستند.

سخن آخر

سازگاری گروه خونی برای ازدواج به ناسازگاری احتمالی فاکتور Rh در دوران بارداری محدود می‌شود. این امر بیشتر محدود به بارداری است که در آن هر دو طرف والدین بیولوژیکی هستند.

با انجام آزمایش ازدواج مشکلات بالقوه برای ناسازگاری Rh به راحتی شناسایی و نظارت می‌شود و درمان‌هایی برای نتایج مثبت وجود دارد. سازگاری با فاکتور Rh نباید بر توانایی شما برای داشتن یک ازدواج شاد و سالم یا داشتن فرزندان سالم با همسرتان تأثیر بگذارد.

 

 

منابع

https://www.thehealthsite.com/

https://www.healthline.com/nutrition/the-blood-type-diet-review

https://www.india.com/

https://medlineplus.gov/lab-tests/complete-blood-count-cbc/

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][cz_gap][/vc_column][/vc_row]

contact icon جهت دریافت مشاوره با ما در ارتباط باشید تماس با ما
dots
مطالب مرتبط بیشتر بخوانید
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *