نمونه گیری کرونا در منزل

نمونه گیری کرونا در منزل
دسته‌بندی عمومی
نویسنده admin
زمان مطالعه
تاریخ انتشار ۱۶ شهریور ۱۴۰۰

نمونه گیری کرونا در منزل

حدود دو سال از شروع ویروس کرونا در جهان می‌گذرد و همچنان امار مبتلایان در جهان روز به روز افزایش می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌یابد و زندگی تمام مردم جهان را تحت تأثیر خود قرار داده است‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ در این شرایط نکته مهم مراقبت از سلامتی خود و اطرافیانمان با تشخیص به موقع ابتلا به این ویروس است و با توجه به اینکه بسیاری از افراد شرایط حضور در مکان‌های شلوغ و آزمایشگاه‌ها را ندارند یا نمی‌خواهند خود یا عزیزانشان را در معرض خطر قرار دهند. قصد داریم در این مقاله با انواع نمونه گیری کرونا در منزل که توسط کادر مجرب آزمایشگاه دکتر شریفی انجام می‌شود آشنا شویم. در ابتدا لازم است تفاوت دو اصطلاح آنتی بادی و آنتی ژن را که در تست‌ها بکار برده می‌شود، توضیح دهیم. آنتی ژن ها پروتئین‌هایی هستند که در پوسته بیرونی خود ویروس وجود دارند؛ بنابراین، بخشی از خود ویروس است. آنتی بادی ها توسط بدن انسان در برابر آنتی ژن های خاص تولید می‌شوند.

معرفی انواع تست و نمونه گیری کرونا در منزل

سه نوع تست مورد تایید وزارت بهداشت جهانی وجود دارد که می‌توان در منزل نیز انجام داد:

تست PCR :

این آزمایش COVID-19 که آزمایش مولکولی نیز نامیده می‌شود، از طرف سازمان‌های بهداشت جهانی و مرکز کنترل بیماری‌های عفونی، به‌عنوان دقیق‌ترین روش تشخیصی ویروس کرونا SARS-CoV-2 یا کووید-19 (COVID-19) معرفی شده است. در این تست با استفاده از تکنیکی آزمایشگاهی به نام واکنش زنجیره‌ای پلیمراز (PCR) ماده ژنتیکی ویروس کرونا در نمونه ترشحات بزاق و بینی تشخیص داده می‌شود، نمونه‌های دستگاه تنفسی، بینی و حلق با قرار دادن یک سواب بلند و برداشتن مایع از پشت بینی یا حلق جمع‌آوری و برای بررسی و تشخیص ویروس به آزمایشگاه انتقال داده می‌شود. تست پی سی ار به‌عنوان تست تشخیصی قطعی برای ابتلای فعلی به کرونا تأیید شده است که می‌توانید به‌راحتی نمونه گیری کرونا در منزل را انجام دهید.

آزمایش آنتی ژن یا تست فوری :

که سعی می‌شود آنتی ژن بیرونی ویروس شناسایی شود. هنگامی که دستورالعمل‌ها توسط کادر مجرب با دقت رعایت شوند و پرسنل نمونه‌گیر استانداردهای لازم را اجرا کنند، نتیجه مثبت آزمایش آنتی ژن دقیق تلقی می ‌شود، اما احتمال نتایج منفی کاذب وجود دارد، به این معنی که ممکن است به ویروس آلوده باشید، اما نتیجه منفی باشد. بسته به شرایط، پزشک ممکن است آزمایش PCR را برای تأیید نتیجه منفی تست آنتی ژن توصیه کند.

خطر نتایج منفی کاذب یا مثبت کاذب بستگی به نوع و حساسیت آزمایش تشخیص COVID-19، دقت جمع‌آوری نمونه و دقت تجزیه و تحلیل آزمایشگاهی دارد، بنابراین توصیه می‌شود تست کرونای خود را در آزمایشگاه‌های معتبر انجام دهید.

تست آنتی بادی یا همان تست سرولوژی :

که تشخیص می‌دهد، قبلاً فرد مبتلا به کرونا شده است یا خیر و برای ابتلای فعلی نمی‌تواند استفاده شود. آنتی بادی ها پروتئینی هستند که بلافاصله پس از آلوده شدن یا واکسیناسیون توسط سیستم ایمنی بدن ایجاد می‌شوند. آنتی بادی ها به شما کمک می‌کنند تا در برابر عفونت‌ها مقابله کنید و می‌تواند شما را از ابتلا دوباره به آن بیماری محافظت کند. اینکه چه مدت ممکن است این محافظت طول بکشد برای هر بیماری و هر فرد می‌تواند متفاوت باشد.

توجه کنید که برای تشخیص ابتلای فعلی شما به ویروس COVID-19 نباید از آزمایش آنتی بادی استفاده شود، مگر در مواردی که آزمایش ویروس به تأخیر می‌افتد. ولی این روش از نظر سازمان بهداشت جهانی به‌عنوان یک ابزار کمکی به منظور بررسی سابقه آلودگی  فرد با ویروس کووید-19، مورد تایید می‌باشد.

تفسیر نتایج حاصل از این تست باید توسط پزشک و با توجه به سوابق بالینی و اجتماعی فرد انجام گیرد. با استفاده از این تست افراد بدون علامت اما آلوده به ویروس کووید-19 که به عنوان ناقلین سالم در نظر گرفته می‌شوند، نیز قابل شناسایی هستند. بر اساس دستورالعمل سازمان بهداشت جهانی بهترین زمان انجام تست آنتی بادی از اواخر هفته دوم تا اواسط هفته سوم پس از مواجهه فرد با عوامل پرخطر یا بروز علائم بالینی بیماری کووید-19 می‌باشد.

در افراد سالم از دومین روز ورود ویروس SARS-CoV-2 به بدن، سیستم ایمنی فرد‌ برای مقابله با ویروس  فعالیت خود را از طریق تولید آنتی‌بادی‌های اختصاصی (IgM) آغاز می‌کند. با گذشت زمان و اوایل هفته دوم، علاوه‌بر آنکه مقدار تولید و تجمع آنتی بادی IgM ضد کووید-19 در خون افزایش می‌یابد، آنتی‌بادی تخصصی‌تری به نام IgG نیز قابل شناسایی می‌باشند. میزان تولید IgG از هفته دوم آغاز می‌شود و در اواسط هفته سوم به حداکثر مقدار خود می‌رسد و پس از آن با کمی تنزل، در سطوح  قابل تشخیص برای مدتی در خون باقی می‌ماند (زمان دقیق آن هنوز به درستی مشخص نشده است). انجام تست  SARS-CoV-2 IgG,IgM نه تنها برای بررسی سابقه آلودگی افراد به ویروس کووید-19 قابل انجام است، بلکه به‌عنوان یک تست غربالگری برای شناسایی اهداکنندگان پلاسما به منظور درمان بیماران مبتلا به بیماری کووید-19 و روش‌های پلاسما درمانی نیز مفید است.

معرفی انواع تست و نمونه گیری کرونا در منزل

برای آشنایی با بهترین آزمایشگاه اصفهان جهت تست کرونا در منزل اصفهان کلیک کنید.

چه کسانی باید آزمایش دهند ؟

  • افرادی که علائم COVID-19 دارند.
  • اکثر افرادی که با فردی مبتلا به COVID-19 تأیید شده (در فاصله 2 متری در مجموع 15 دقیقه یا بیشتر در یک دوره 24 ساعته) تماس نزدیک داشته‌اند.
  • افراد کاملاً واکسینه شده باید 3-5 روز پس از قرار گرفتن در معرض شخصی مشکوک یا تأیید شده COVID-19 آزمایش دهند و ماسک را به مدت 14 روز یا تا زمانی که نتیجه آزمایش منفی باشد، در محیط‌های سرپوشیده و کنار نزدیکانشان استفاده کنند.
  • افرادی که در 3 ماه گذشته تست کووید 19 مثبت بوده و بهبود یافته‌اند، تا زمانی که علائم جدیدی در آنها مشاهده نشود، نیازی به آزمایش ندارند.
  • افراد واکسینه نشده که در فعالیت‌هایی شرکت کرده‌اند که آنها را در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به COVID-19 قرار می‌دهد.

اگر در فعالیت‌هایی شرکت کرده‌اید که خطر ابتلا به کووید -19 را افزایش می‌دهند و حداقل 2 متر از دیگران فاصله نگرفته اید، مثل: سفر، تجمعات بزرگ یا محیط‌های شلوغ داخلی، می‌توانید تست دهید.

CDC  توصیه می‌کند که هر فردی که دارای علائم یا نشانه‌های COVID-19 است، بدون توجه به وضعیت واکسیناسیون یا عفونت قبلی، آزمایش شود. اگر به دلیل داشتن علائم یا احتمالاً در معرض ویروس قرار گرفتن آزمایش داده‌اید، باید تا زمان مشخص شدن نتایج آزمایش خود را قرنطینه کنید.

برای آزمایش غربالگری سلامت جنین در اصفهان کلیک کنید

مراحل نمونه گیری کرونا در منزل

این تست از طریق نمونه‌گیری انتهای حلق و بزاق یا نمونه‌گیری انتهای بینی به وسیله‌ سواپ پنبه‌ای انجام می‌شود. به این صورت که پرستار یا تکنسین آزمایشگاه، سواپ پنبه‌ای را وارد بینی یا حلق شما می‌کند و آن را می‌چرخاند تا بتواند به طور کامل نمونه‌گیری را انجام دهد. سپس نمونه برای بررسی به آزمایشگاه منتقل می‌شود. لازم به ذکر است که این نمونه‌گیری درد نخواهد داشت اما ممکن است کمی آزار دهنده باشد.

چگونه اقدام کنیم

شما می‌توانید برای ثبت درخواست نمونه گیری کرونا در منزل توسط کادر آزمایشگاه دکتر شریفی که به صورت رایگان انجام می‌شود از طریق سایت آزمایشگاه دکتر شریفی، قسمت نمونه گیری با خدمات ویژه اقدام کنید یا مستقیماً با شماره تلفن 09135644417 تماس گرفته و با ثبت درخواست خود زمان و مکان نمونه گیری را تعیین کنید.

پس از ثبت درخواست نمونه گیری کرونا در منزل ، پرسنل مورد تأیید ما در آزمایشگاه 15 دقیقه قبل از مراجعه به منزل جهت هماهنگی با شما تماس گرفته، سپس در زمان تعیین شده مراجعه خواهند کرد. پرسنل آزمایشگاه با رعایت تمامی پروتکل‌های بهداشتی (مثل زدن ماسک، استفاده از شیلد، ضدعفونی کردن دست‌ها و استفاده از دستکش قبل شروع نمونه گیری)، نمونه‌گیری را انجام خواهند داد. سپس نحوه دریافت جواب تست به صورت آنلاین/واتساپ و یا حضوری به انتخاب شما مشخص خواهد شد. به این ترتیب شما می‌توانید به‌راحتی و بدون مراجعه حضوری تست کرونا را در منزل انجام داده و نتیجه آن را دریافت کنید.

مزایای نمونه گیری کرونا در منزل

  • ایجاد رفاه و سهولت در افراد دارای علایم بیماری خصوصاً افراد مسن، آسیب‌پذیر و زنان باردار
  • صرفه جویی در وقت
  • افزایش ایمنی و حفظ سلامتی افرادی که:
  • بدون علامت و مشکوک به بیماری که برای اطمینان آزمایش می‌دهند.
  • با بیماران مبتلا مواجهه نزدیک داشته‌اند و برای اطمینان یا رها کردن قرنطینه خود آزمایش می‌دهند.
  • برای پروازهای بین‌المللی آزمایش می‌دهند.
  • به‌عنوان همراه بیمار مراجعه می‌کنند.

مزایای نمونه گیری کرونا در منزل

نتیجه آزمایش PCR  شما ممکن است مثبت یا منفی باشد

نتیجه مثبت بدان معناست که شما در حال حاضر یک عفونت فعال با ویروس ایجاد کننده COVID-19  دارید. اقدامات لازم را برای مراقبت از خود و جلوگیری از انتقال ویروس به دیگران انجام دهید. شما باید خود را قرنطینه کنید تا علائم شما رو به بهبود باشد و 24 ساعت از تب شما بگذرد و حداقل 10 روز از اولین علائم شما گذشته باشد.

آزمایش منفی آنتی ژن در افرادی که دارای علائم COVID-19 هستند باید توسط PCR تأیید شود و همه افراد (مستقل از وضعیت واکسیناسیون) با نتایج مثبت باید در خانه قرنطینه شوند.

هنگامی که بین آزمون آنتی ژن و PCR اختلاف وجود داشته باشد، نتایج پی سی ار قطعی در نظر گرفته می‌شود.

RNA ویروس کرونا تا بیشتر از 3 ماه نیز در نمونه‌های تنفسی افراد تشخیص داده شده‌اند، ولی طبق مطالعات شواهدی مبنی‌بر انتقال ویروس پس از بهبودی، یافت نشده است. برخی از بزرگسالان مبتلا به نوع  شدید کرونا ممکن است ویروسی با قابلیت تکثیر بیش از 10 روز تولید کنند که ممکن است باعث طولانی شدن مدت زمان قرنطینه و اقدامات احتیاطی شود.

اگر علائم شدید COVID-19 دارید یا وضعیت سلامتی شما توانایی مبارزه با بیماری را کاهش می دهد، پزشک ممکن است به شما توصیه کند که مدت بیشتری در قرنطینه بمانید. اگر نتیجه مثبتی داشتید اما علائم آن هرگز ظاهر نشد، 10 روز پس از آزمایش از قرنطینه خارج شوید.

نتیجه منفی بدان معناست که احتمالاً شما به ویروس COVID-19 آلوده نشده‌اید، اما بسته به زمان و کیفیت نمونه آزمایش، ممکن است نتیجه آزمایش کاذب منفی رخ دهد. می‌توانید بدون مراجعه حضوری، نمونه گیری کرونا در منزل را با اطمینان از کیفیت آزمایش توسط پرسنل مجرب آزمایشگاه دکتر شریفی انجام دهید. در صورت منفی بودن تست رعایت دستورالعمل‌های فاصله‌گذاری اجتماعی، استفاده از ماسک و شستن دست‌ها برای جلوگیری از ابتلا بسیار مهم و ضروری است. در صورت وجود علائم، پزشک ممکن است آزمایش مجدد را توصیه کند.

برای آشنایی با برترین آزمایشگاه تشخیص طبی در اصفهان کلیک کنید.

 

 

contact icon جهت دریافت مشاوره با ما در ارتباط باشید تماس با ما
dots
مطالب مرتبط بیشتر بخوانید
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *