آزمایش هورمون گاسترین

آزمایشگاه تشخیص طبی در اصفهان ، آزمایش زگیل تناسلی ، آزمایشات بارداری در اصفهان ، بهترین آزمایشگاه در اصفهان ، آزمایش hpv در اصفهان ، آزمایش کبد چرب ، بهترین آزمایشگاه اصفهان
دسته‌بندی هورمون شناسی
نویسنده admin
زمان مطالعه
تاریخ انتشار ۲۷ دی ۱۳۹۹

[vc_row][vc_column][cz_gap][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1588166447734{margin-right: 5% !important;margin-left: 5% !important;}”][vc_column][vc_column_text]

Gastrin hormone

هورمون گاسترین (Gastrin) یک المنت پپتیدی است که باعث تحریک در ترشح اسید معده و تحریک در رشد مخاطات معده می‌شود.
هورمون گاسترین از سلول ‌های گاسترینی واقع در غدد پیلوری در انتهای دیستال معده ترشح خواهد شد. در هنگام ورود غذاهای حاوی پروتیین به انتهای آنتر معده، بعضی از پروتیین‌ ها اثرات تحریک کنندگی بر روی سلول‌ های گاسترینی غدد پیلور می‌گذارند و در نتیجه آن آزاد شدن هورمون گاسترین به خون می‌شود. روند آزاد شدن هورمون گاسترین به خون موجب آزاد شدن هیستامین به اعماق غدد اسید ساز یا تولید کننده اسید معده می‌شود و نهایتا هیستامین ترشح اسید کلریدریک در معده را به سرعت تحریک می‌کند. هورمون گاسترین از دوازدهه و لوزالمعده هم ترشح خواهد شد.
برای اولین بار در سال ۱۹۰۵ وجود هورمون گاسترین توسط فردی به نام جان سیدنی پیشنهاد شد و نهایتا در سال ۱۹۶۴ هورمون گاسترین جداسازی و در همان زمان نیز ساختمان هورمون گاسترین تعیین شد.
ژن مسئول تولید هورمون گاسترین در بازوی بلند کروموزوم ۱۷ قرار گرفته است. هورمون گاسترین یک هورمون پپتیدی دارای ساختار خطی بوده که از سلول‌های جی واقع در دوازدهه و معده تولید و ترشح می شود و نهایتا وارد جریان خون می گردد.

بیشتر بخوانید : آزمایش مایکوپلاسما

اشکال مختلف هورمون گاسترین :

1- هورمون گاسترین ۳۴ (هورمون گاسترین بزرگ)، دارای ۳۴ اسید آمینه

2- هورمون گاسترین ۱۷ (هورمون گاسترین کوچک)، دارای ۱۷ اسید آمینه

3- هورمون گاسترین ۱۴ (هورمون گاسترین بسیار کوچک)، دارای ۱۴ اسید آمینه

هورمون گاسترین در پاسخ به بعضی از محرک ‌ها ترشح می‌شود که عبارتند از: تحریک عصب واگ، اتساع معده ، بعضی از اسید های آمینه و افزایش کلسیم ترشح هورمون گاسترین در پاسخ به بعضی از عوامل مهار می‌شود؛ این محرک‌های مهاری عبارتند از:  افزایش اسید کلریدریک در معده و سوماتواستاتین.

عملکرد هورمون گاسترین شامل تحریک ترشح اسید معده، تحریک ترشح پپسینوژن، تحریک رشد مخاطات معده، افزایش انقباضات معده و تحریک تخلیه معده، تاثیر روی اسفنگتر مری، افزایش ترشحات لوزالمعده و نهایتا تخلیه کیسه صفرا می باشد.

در سندرم زولینگرالیسون Zollinger-Ellison سطح هومون گاسترین در سرم بالا می رود و در نتیجه ترشح پایه اسید معده و ترشح پس از تحریک آن بالاست و اکثر بیماران دارای زخم معده مقاوم به درمان هستند.

آزمایش هورمون گاسترین جهت تعیین غلظت هورمون گاسترین در خون بصورت روزانه در آزمایشگاه دکتر شریفی

آزمایشگاه دکتر شریفی

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][cz_gap][/vc_column][/vc_row]

contact icon جهت دریافت مشاوره با ما در ارتباط باشید تماس با ما
dots
مطالب مرتبط بیشتر بخوانید
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *